ICT

   Het laatste nieuws over computer, internet en automatisering.

« Office 2003 SP2 met anti-phishing in het Nederlands | Home | Kerio personal firewall stopt er mee »

EU-domein trekt goudzoekers

eu-domein.gifOp diverse website viel deze week te lezen dat speculanten de introductie van het .eu internetdomein aangrijpen om woorden
als sex, hotels en casino als merk te registreren. Ze hopen het bijbehorende domein te bemachtigen om het commercieel te exploiteren of voor een flink bedrag te verkopen.

Volgens Gerben van Leeuwen van EU-registrant Argeweb valt het aantal domeinnaam-inschrijvingen dat sex-gerelateerd is juist mee:

Een trend die wij heel duidelijk signaleren is het aantal inschrijvingen voor namen van grote bedrijven zoals Philips.eu. Daarnaast zijn ook drie-letterwoorden zeer populair. Wij krijgen lijsten binnen met daarop zo'n duizend variaties van korte woorden of afkortingen.

Veel van onze klanten zijn met het oog op de Sunrise (7 december) naar het Merkregister van de Benelux gestapt vanwege een spoedregistratie.

Snelle registratie is noodzakelijk omdat de Europese domeinbeheerder EURid op 7 december begint met de registratie van de eerste .eu domeinextensies. Publieke instanties en geregistreerde merknamen komen als eerste in aanmerking. Als verschillende organisaties dezelfde naam opeisen, is het moment dat de aanvraag binnenkomt doorslaggevend.

Lees verder bij: Eur-id of ga naar domein.startpagina.nl.

Reageer ook!

Lees svp de huisregels voor je reageert.

   (c) Copyright Startpagina BV