ICT

   Het laatste nieuws over computer, internet en automatisering.

« Problemen met laatste Windows-patch | Home | Download bijbel »

Trojaans paard in plaats van Skype update

trojaans.jpgEen e-mail die verspreid wordt waarin een update van Skype wordt aangeboden, blijkt een trojaans paard te zijn. In de e-mail wordt een attachment meegestuurd. Open je die, dan start een programma. De gebruiker krijgt een nep-foutmelding van de installatie te zien, maar ondertussen zorgt een op de achtergrond meelopend programma dat security updates worden uitgeschakeld en dat achterdeuren van de de geïnfecteerde PC open gezet worden.

Reacties

Wow Roel,
Je laat me schrikken! Ik had net vanmorgen de nieuwe versie van Skype gedownload omdat ik steeds die reminder kreeg :-)

Ik was even bang dat dat die Trojan was, maar dat was gelukkig niet zo.

Overigens zojuist 10$ Skypeout gekocht en ik kon gewoon via Rabodirect betalen!

Goeie actie van Skype.

O, ja... dit is de (legale) URL:
http://web.skype.com/download.nl.html

Ik schrok ook ff. Is toch de echte upgrade die ik uitgevoerd heb, want attachments installeer ik nooit.

Reageer ook!

Lees svp de huisregels voor je reageert.

   (c) Copyright Startpagina BV