ICT

   Het laatste nieuws over computer, internet en automatisering.

« MacBook Pro snelste Windows XP laptop | Home | Gratis .eu domeinen »

Gevaarlijk lek in Internet Explorer

Op Nu.nl las ik dat een lek in Internet Explorer 6 nog steeds veelvuldig wordt misbruikt door hackers. Dit doen ze door middel van een code die op internet te vinden is. Op zondag telde beveiligingsfirma WebSense al tweehonderd sites met de bewuste code.

Volgens Microsoftdoet het probleem zich alleen voor in Internet Explorer 6. Beveiligingsbedrijf Secunia betwijfelt echter of de bèta januari-editie van Internet Explorer 7 wel veilig is. Microsoft heeft aangegeven dat ze zullen onderzoeken wat er precies fout zit.

"We gaan onze klanten beschermen met de maandelijkse security update. En als het nodig is brengen we een tussentijdse security update uit", staat te lezen op de website van Microsoft. Deze update komt waarschijnlijk in de vorm van een software patch (pleister).

Dit is het derde beveiligingsprobleem binnen een week dat Microsoft moet aanpakken. Eerder ging het om een fout waardoor Windows Pc's op afstand konden worden gecontroleerd. De andere fout zorgde ervoor dat Internet Explorer crashte.

Volgens SANS Internet Storm Center kan het lek ook per mail misbruikt worden. Maar er zijn nog geen aanvallen via email bekend, meldt de website ZDNet.

Reageer ook!

Lees svp de huisregels voor je reageert.

   (c) Copyright Startpagina BV