ICT

   Het laatste nieuws over computer, internet en automatisering.

« Gevaarlijk lek in Internet Explorer | Home | Appels in de rechtzaal »

Gratis .eu domeinen

Ondernemersmagazine Bizz geeft de komende weken gratis .eu domeinnamen weg aan bedrijven. Alle ondernemers die reageren via de website van bizz komen in aanmerking voor een gratis.eu-domeinnaam voor één jaar. Dit domein kan dan kostenloos worden doorgeschakeld naar een bestaande website, of worden gereserveerd voor later gebruik. De limiet voor deze actie staat op 10.000 domeinnamen en inschrijvingen worden vanaf 21 maart geaccepteerd.


Op 7 april gaat de registratie in samenwerking met webhosting provider Argeweb van start. Omdat Argeweb op die dag niet de enige zal zijn om grote hoeveelheden .eu aanvragen in te dienen, zal waarschijnlijk niet elke deelnemer het domein krijgen dat hij in eerte instantie besteld had. “Dat hebben we op een eerlijke manier afgevangen,” verklaart Gerben van Leeuwen, directeur van Argeweb. “Iedere deelnemer kan een lijst met alternatieven indienen en deze voor 7 april nog online aanpassen.

Alleen de eerste keus is blijvend. Als op het grote moment de eerste keus al vergeven blijkt te zijn, wordt de tweede keus geprobeerd, en de derde, totdat het raak is. De deelnemers worden op volgorde van inschrijving behandeld, dus wees er vroeg bij!”

Wie volledig buiten de boot valt, kan tot 30 april blijven proberen. Alles wat na de 7e nog op de verlanglijst wordt gezet, wordt direct geregistreerd. De datum 7 april is niet uit de lucht gegrepen: Vanaf die dag wordt het .eu domein toegankelijk voor alle Europese burgers en bedrijven. Controlekosten en -procedures behoren vanaf die datum dan ook tot het verleden.

De aanbieding omvat één jaar gratis registratie. Iedereen die tevreden is en niet binnen het eerste jaar opzegt, gaat over op een normaal .eu registratie-abonnement. Dit kost bij Argeweb vanaf EUR 15,- per jaar.

Speciaal voor de lezers van ICT PaginaBlog is hier de deeplink :-)

Reageer ook!

Lees svp de huisregels voor je reageert.

   (c) Copyright Startpagina BV