ICT

   Het laatste nieuws over computer, internet en automatisering.

« Google aangeklaagd vanwege lage pagerank | Home | Framfab en LB Icon fuseren »

Internet Explorer 7.0

Microsoft geeft vandaag de langverwachte update van haar webbrowser vrij. IE7 is gratis te downloaden voor iedereen met WindowsXP. Interessant voor de developers onder ons is dat dit de versie is die standaard met Vista mee gegeven gaat worden!

De boodschap van IE7-chef Dean Hachamovitch was dan ook: "Get your site ready voor 7 and elevate your users' experience".

Het heeft even geduurd voordat Microsoft met een nieuwe release kwam, maar deze heeft dan ook (bijna) alle features die je tegenwoordig van een browser verwacht:

- meer ruimte voor de site / minder navigatie
- tabbladen
- slimme rss-lezers
- filters gebaseerd op gebruikerservaringen
- gebruiksvriendelijke printmogelijkheid (applaus)
- schaalbaar in- en uitzoomen
- geen foutieve interpretatie van CSS

Qua look-and-feel doet IE7 veel denken aan Firefox en Apple-programma's, wat m.i. laat zien dat Microsoft zijn achterstand wil inhalen EN een beter platform wil bieden.

Bron: Dutchcowboys.nl; zie ook microsoft.startpagina.nl.

Reacties

Even voor de volledigheid: het is een beta versie, dus installeren op eigen risico!

Ik heb de eerdere beta versie enkele maanden terug een paar dagen gedraaid en je wordt helemaal gek van de dozijnen websites die niet meer normaal werkt.

Aanvulling op mijn vorige reactie, waar de vorige beta vol met fouten zat lijkt Microsoft wel echt veel met de opmerkingen van testgebruikers gedaan te hebben. De meeste websites lijken normaal te werken (dan al niet beter), maar er zijn nog steeds grote websites die compleet niet werken in IE 7. Overigens ben ik zelf blij dat Microsoft standaard nagenoeg alle balken heeft uitgezet zodat de gebruiker zelf naar smaak kan inrichten. En van de ondersteningen lijkt er ook eindelijk PNG transparency aanwezig te zijn in de browser wat met name voor webdesigners op een makkelijkere manier mogelijkheden biedt.

Hmm, ik vind het best een fijne browser tot nu toe. De fonts komen heel anders over, maar niet slechter. Je voelt dat het anders is, maar voor de rest niet te veel verschil, wel veel verbeteringen.

"geen foutieve interpretatie van CSS"

Dit zullen ze helaas niet waarmaken, dat hebben ze via het IE blog al aangegeven.
Wat ik jammer vind is dat het .NET framework vereist is.

Ziet er leuk uit, gebruikersvriendelijk. RSS mogelijkheden heel handig. Nadeel is dat hij botst met de Google toolbar. Elke pagina staat nu op slot en elke link wordt geblokkeerd door de popupkiller. Ook de spellingcontrole van Google werkt hierin niet meer goed. Een ander minpunt is dat het automatisch aanvullen van tekst ook niet meer goed werkt. Al met al het ziet er veelbelovend uit maar er moeten nog diverse bugs uitgevist worden. Of zal het juist de bedoeling zijn dat de Google toolbar hierin niet meer goed werkt??

Reageer ook!

Lees svp de huisregels voor je reageert.

   (c) Copyright Startpagina BV